Time Δευτ.- Παρασκ.: 06:00μμ - 09:00μμ

Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας
Time 22310-22582

008

Τα χελιδονίσματα είναι ρυθμικά τραγουδάκια που έλεγαν τα μικρά παιδιά την 1η του Μάρτη.

0009c

Το μεσημέρι της Κυριακής  29 Ιανουαρίου, το Λύκειό μας  καλωσόρισε τη νέα χρονιά, μετά από υποχρεωτική απουσία δύο ετών, με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι και φυσικά την κοπή της Βασιλόπιτας την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Κ.κ Συμεών σε μια κατάμεστη αίθουσα, σε όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα με πλήθος χορευτών, γονέων και φίλων του Λυκείου.

Την πρώτη εκδήλωση της νέας χρονιάς τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, οι βουλευτές Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς και Ελένη Μακρή, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Σανίδας, ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η Πρόεδρος ευχήθηκε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου καλή χρονιά με υγεία κι αισιοδοξία κι ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση αλλά και για την στήριξη και την αγάπη τους προς το Λύκειο.

Μικροί και μεγάλοι χορευτές του ΛτΕ Λαμίας παρουσίασαν χορούς από τη Ρούμελη με την καθοδήγηση του δασκάλου μας Ευάγγελου Τσαγανού.

Κοντά μας φέτος  η χορευτική ομάδα του Περιφερειακού Τμήματος Χορού Αλμυρού του ΛτΕ  Βόλου που παρουσίασε χορούς από το Ζαγόρι της Ηπείρου, συνοδευόμενη από την Αντιπρόεδρο κα Άσπα  Καπουρνιώτου, μέλη του Δ.Σ. και τον χοροδιδάσκαλο του ΛτΕ Βόλου Θανάση Μπέα,  καθώς και ο χοροδιδάσκαλος του ΛτΕ Λάρισας Δημήτρης Τσιμπλακούλης με το μέλος του Δ.Σ. κα Μπαρμπούτη και χορευτές του Λυκείου.

Στο παραδοσιακό μας γλέντι συμμετείχαν χοροδιδάσκαλοι, χορευτές και μέλη συλλόγων που προάγουν τον λαϊκό πολιτισμό στον τόπο μας.

Η εξαιρετική παραδοσιακή ορχήστρα  με τους Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο, Γιάννη Παυλόπουλο, Κωνσταντίνα Πάτση, Ιορδάνη Κουζηνόπουλο, Νίκο Μούτσελο και Γιάννη Γευγελή, δημιούργησε μια γιορταστική ατμόσφαιρα με έντονη διάθεση για χορό και διασκέδαση και κράτησε αμείωτο το κέφι μέχρι τις βραδινές ώρες.

xoros 1

Το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας καλωσορίζει τη νέα χρονιά  διοργανώνοντας  τον ετήσιο χορό του την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και ώρα 13:30, στο «Κτήμα Πασιάκου».

Μικρασιατικό τραγούδι - Ένας αιώνας μετά

Στο πλαίσιο των  εκδηλώσεων μνήμης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας για την συμπλήρωση 100 χρόνων  από την  Μικρασιατική Καταστροφή, το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας και το Ωδείο «ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ» σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Λαμιέων τιμούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο την επέτειο αυτή και πραγματοποιούν μια ιστορική αναδρομή από τις ρίζες της Μικρασιατικής μουσικής ως το νεοελληνικό τραγούδι.

001 Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, μαθητές από τα παιδικά τμήματα του Λυκείου συντροφιά με γονείς και φίλους, συνοδευόμενοι από τον χοροδιδάσκαλο και κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου,

003

Έχουν περάσει 78 χρόνια από τη μέρα που η πόλη αφήνει πίσω της τις σκοτεινές ημέρες της γερμανικής κατοχής και αγκαλιάζει με αισιοδοξία τη μέρα της Λευτεριάς, της συλλογικής προσπάθειας, της αλληλεγγύης και του φωτεινού μέλλοντος.

006

Τον Αγιασμό για τη νέα χρονιά δράσεων του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας τέλεσε το απόγευμα της Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ευλογώντας το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων,

001

Το Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης 28-9-2022 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λαμίας ανοιχτό μάθημα παραδοσιακών χορών. '

synedrio kalamatas

Το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα «Ελληνικότητα και Ρωμιοσύνη:

008

Την 31η Αυγούστου 2022 με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο η τελετή της αναγραφής στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου