Time Δευτ.- Παρασκ.: 06:00μμ - 09:00μμ

Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας
Time 22310-22582

008

Τα χελιδονίσματα είναι ρυθμικά τραγουδάκια που έλεγαν τα μικρά παιδιά την 1η του Μάρτη.

0009c

Το μεσημέρι της Κυριακής  29 Ιανουαρίου, το Λύκειό μας  καλωσόρισε τη νέα χρονιά, μετά από υποχρεωτική απουσία δύο ετών, με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι και φυσικά την κοπή της Βασιλόπιτας την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Κ.κ Συμεών σε μια κατάμεστη αίθουσα, σε όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα με πλήθος χορευτών, γονέων και φίλων του Λυκείου.

Την πρώτη εκδήλωση της νέας χρονιάς τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, οι βουλευτές Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς και Ελένη Μακρή, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Σανίδας, ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η Πρόεδρος ευχήθηκε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου καλή χρονιά με υγεία κι αισιοδοξία κι ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση αλλά και για την στήριξη και την αγάπη τους προς το Λύκειο.

Μικροί και μεγάλοι χορευτές του ΛτΕ Λαμίας παρουσίασαν χορούς από τη Ρούμελη με την καθοδήγηση του δασκάλου μας Ευάγγελου Τσαγανού.

Κοντά μας φέτος  η χορευτική ομάδα του Περιφερειακού Τμήματος Χορού Αλμυρού του ΛτΕ  Βόλου που παρουσίασε χορούς από το Ζαγόρι της Ηπείρου, συνοδευόμενη από την Αντιπρόεδρο κα Άσπα  Καπουρνιώτου, μέλη του Δ.Σ. και τον χοροδιδάσκαλο του ΛτΕ Βόλου Θανάση Μπέα,  καθώς και ο χοροδιδάσκαλος του ΛτΕ Λάρισας Δημήτρης Τσιμπλακούλης με το μέλος του Δ.Σ. κα Μπαρμπούτη και χορευτές του Λυκείου.

Στο παραδοσιακό μας γλέντι συμμετείχαν χοροδιδάσκαλοι, χορευτές και μέλη συλλόγων που προάγουν τον λαϊκό πολιτισμό στον τόπο μας.

Η εξαιρετική παραδοσιακή ορχήστρα  με τους Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο, Γιάννη Παυλόπουλο, Κωνσταντίνα Πάτση, Ιορδάνη Κουζηνόπουλο, Νίκο Μούτσελο και Γιάννη Γευγελή, δημιούργησε μια γιορταστική ατμόσφαιρα με έντονη διάθεση για χορό και διασκέδαση και κράτησε αμείωτο το κέφι μέχρι τις βραδινές ώρες.

003

Έχουν περάσει 78 χρόνια από τη μέρα που η πόλη αφήνει πίσω της τις σκοτεινές ημέρες της γερμανικής κατοχής και αγκαλιάζει με αισιοδοξία τη μέρα της Λευτεριάς, της συλλογικής προσπάθειας, της αλληλεγγύης και του φωτεινού μέλλοντος.

006

Τον Αγιασμό για τη νέα χρονιά δράσεων του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας τέλεσε το απόγευμα της Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ευλογώντας το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων,

001

Το Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης 28-9-2022 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λαμίας ανοιχτό μάθημα παραδοσιακών χορών. '

synedrio kalamatas

Το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα «Ελληνικότητα και Ρωμιοσύνη:

008

Την 31η Αυγούστου 2022 με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο η τελετή της αναγραφής στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου

Ήρθ΄ ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια!

Το ΛτΕ Παράρτημα Λαμίας διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης  14/4/22 στον προαύλιο χώρο της Ιματιοθήκης το 1ο Εργαστήρι "Στολίζουμε τα καλαθάκια".

«Από την Ήπειρο στο Μοριά κι απ΄το Σκοτάδι στη Λευτεριά» Η Παραδοσιακή Ενδυμασία στα Χρόνια της Επανάστασης

Σ΄ ένα κατάμεστο θέατρο και με ένα ενθουσιώδες κοινό πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Από την Ήπειρο στο Μοριά κι απ΄ το σκοτάδι στη Λευτεριά».

 Μια συνεργασία του Λυκείου μας με το Δήμο Λαμιέων ,πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου κας Αμαλίας  Ποντίκα  & της Προέδρου και Εφόρου Χορού του Λυκείου κας Βασιλικής  Ζησοπούλου Αθανασίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Σε αυτό το ταξίδι καλαισθησίας και αρχοντιάς με οδηγό τις εθνικές μας ενδυμασίες ήταν συνοδοιπόροι μας: με τις φορεσιές τους, η Ιματιοθήκη του ΛτΕ Λαμίας με την   Έφορό κα Ε. Τσέκου και τις Συνεφόρους, οι κύριοι Άγγελος Θεοδοσίου και  Νίκος Σωτηρίου με τις εξαιρετικές ενδυμασίας της συλλογής τους, ο κ. Άλεξ Δήμου με την πρωτότυπη μουσική του που συνόδευσε την παρουσίαση και γράφτηκε ειδικά για την εκδήλωση, η Έφορος του Φιλολογικού Τμήματος, κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου που επιμελήθηκε και αφηγήθηκε τα κείμενα, και η Εφορεία Χορού με την Έφορο κα Β. Ζησοπούλου, τη Συνέφορο κα Α. Λάππα και το χοροδιδάσκαλο του Λυκείου κ. Ευάγγελο Τσαγανό.

Η Πρόεδρος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την συνεχή και αδιάλειπτη στήριξη ,την Αντιδήμαρχο για την βοήθεια και την άριστη συνεργασία της διοργάνωσης, το κοινό για την παρουσία και τη συμμετοχή του στις δράσεις του Λυκείου, τις κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου, τον χοροδιδάσκαλο και τους χορευτές , των οποίων  η συνεργασία και υπευθυνότητα συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης και τον Άλεξ Δήμου για την εξαιρετική μουσική του.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Συμεών, ο οποίος συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Κρήνης κ. Κύριλλο και τον Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Κωνστάντιο, καθώς και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ε. Καραΐσκος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο  Υπουργός Οικονομικών κος Χ. Σταϊκούρας, μέλη του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου,εκπρόσωποι φορέων και  συλλόγων της πόλης μας καθώς και πολυπληθής αντιπροσωπεία από το ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας.

 

Εορτασμός επετείου  25ης Μαρτίου

Το ΛτΕ Λαμίας τιμώντας την επέτειο της «25ης Μαρτιίου 1821», συμμετείχε και φέτος στον εορτασμό της.