Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.
Time Δευτ.- Παρασκ.: 06:00μμ - 09:00μμ

Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας
Time 22310-22582

Αποκριάτικες στιγμές

Το απόγευμα της 28ης Φεβρουαρίου στην αίθουσα χορού του ΛτΕ  Λαμίας  οι μικροί χορευτές βίωσαν και χάρηκαν ιδιαίτερες «Αποκριάτικες στιγμές».

Κάποτε στη Χάρμαινα… αφηγήθηκε η εκπαιδευτικός και αφηγήτρια κ. Γεωργία Καλλέργη και τα παιδιά απόλαυσαν το συναρπαστικό θρύλο της  Χάρμαινας   συνοδευόμενο  από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Στη συνέχεια ακολούθησε δραματοποίηση περιγραφών του θρύλου , μασκαρέματα και κατασκευή σχετικής μάσκας από τα παιδιά με την καθοδήγηση μελών του Δ.Σ. του Λυκείου ,  δασκάλων χορού, αλλά και μελών του Ομίλου των Φίλων του Λυκείου.

Τέλος καλωσόρισαν την άνοιξη φτιάχνοντας  και φορώντας μαρτιάτικα βραχιολάκια και όλοι μαζί , παιδιά, δάσκαλοι και γονείς  πιασμένοι  σ΄ έναν κύκλο έκλεισαν την ωραία αυτή γιορτή χορεύοντας  και τραγουδώντας παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια.

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. ευχαριστούν θερμά την κ.Καλλέργη για τη σπουδαία συνεισφορά της στην επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν για άλλη μια χρονιά στο κάλεσμα μας και χαρήκαμε όλοι μαζί «Αποκριάτικες στιγμές» εμπνευσμένες από την πλούσια ελληνική παράδοση.