Time Δευτ.- Παρασκ.: 06:00μμ - 09:00μμ

Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας
Time 22310-22582

ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

kastoria

Το τριήμερο 8 με 10 Δεκεμβρίου χορευτική ομάδα του ΛτΕ Λαμίας συνοδευόμενη από μέλη του Δ.Σ. αλλά και φίλους του Λυκείου ταξίδεψε στην όμορφη Καστοριά.

pavlopetria

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2023 το Λύκειό μας ταξίδεψε στην άκρη της Πελοποννήσου για να συμμετάσχει στο φεστιβάλ που πραγματοποιείται για 8η χρονιά στο υπέροχο νησί της Ελαφονήσου.

001

Το Σαββατοκύριακο  19 & 20 Αυγούστου το Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας ταξίδεψε στην μακρινή  Ορεινή Σερρών και συμμετείχε στην 15η χορευτική συνάντηση ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ 2023 που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ντόπιων Ορεινής Σερρών.

001 Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, μαθητές από τα παιδικά τμήματα του Λυκείου συντροφιά με γονείς και φίλους, συνοδευόμενοι από τον χοροδιδάσκαλο και κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου,

IMG 0042 

Το διήμερο 2-3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία εκδρομή στην ακριτική Αλμωπία (Π.Ε. Πέλλας).Το φθινοπωρινό τοπίο των χωριών Όρμα και Λουτράκι στους πρόποδες του Βόρα (Καϊμακτσαλάν), η επίσκεψη στα ιαματικά Λουτρά σε συνδυασμό με την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της περιοχής ενθουσίασαν τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας.

Όπως επίσης και το βραδινό γλέντι υπό τους ήχους της παραδοσιακής Μακεδονικής ορχήστρας «οι ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΕΣ» και της γκάιντας του Νίκου Μούτσελου.

Να ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση και τη ζεστή φιλοξενία τους κυρίους Πέτρο και Γιάννη Σέλκο καθώς και τον Λαογραφικό Όμιλο «οι Άλμωπες».

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί η μοναδική εμπειρία της επίσκεψης στο Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη-Κέντρο Έρευνας Μάσκας και της γνωριμίας με τον ίδιο τον δημιουργό, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης για την καταγραφή του υλικού και άυλου λαϊκού μας πολιτισμού.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στις κυρίες, μέλη του συλλόγου Φίλων του Εθνογραφικού Κέντρου, Ζωή Βεσυροπούλου και Γιούλη Δήμου για τη φιλοξενία και τον κο Αχιλλέα Τσιάρα για την ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Μουσείο.

ikaria 2019 028

Στις  6-9 Σεπτεμβρίου το ΛΕΛ ταξίδεψε στην Ικαρία, το νησί με τους μακροβιότερους ανθρώπους και τους χαλαρούς ρυθμούς ζωής. Αφορμή ήταν το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, διοργανωμένο από το Λύκειο των Ελληνίδων ΙΚΑΡΙΑΣ, με την επιμέλεια του Κου Πρασσάκη Χρήστου και την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Χριστού Ραχών.

Το ΛτΕ Λαμίας  στο φεστιβάλ  Αμμουλιανιώτικα  2019

Σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Αμμουλιανή Χαλκιδικής βρέθηκε το ΛτΕ Λαμίας το τριήμερο 28-30 Ιουνίου με την εφηβική ομάδα του ,το δάσκαλο τους Βαγγέλη Τσαγανό , τη συνοδεία κάποιων γονέων αλλά και κυριών του συμβουλίου.

Προσκυνηματική Εκδρομή στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά Βοιωτίας

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου το ΛΕΛ πραγματοποίησε Προσκυνηματική εκδρομή στη Μονή του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία.  Κύριος στόχος μας δεν ήταν μόνο η γνωριμία της ιστορικής Μονής που έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην επανάσταση του 1821 αλλά κυρίως η συμμετοχή μας στην τέλεση της ακολουθίας  των Α΄ χαιρετισμών της Παναγίας μας.

Η πρόσκληση έγινε ευχάριστα αποδεκτή από πολλούς και έτσι συμπληρώθηκαν 2 λεωφορεία με την συνοδεία σχεδόν όλων των κυριών του Δ.Σ. Περιηγηθήκαμε  στις 2 μεγάλες εκκλησίες που διαθέτει το μοναστήρι, τον ναό της Παναγίας και το Καθολικό. Οι εντυπώσεις μας; Όλες σε μια φράση: Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ…….

Αρχιτεκτονικός τύπος σύνθετος οκταγωνικός ή ηπειρωτικός, τρούλος περίπου 9 μέτρα, τεχνική της ορθομαρμάρωσης, εξαιρετικές τοιχογραφίες κα τα πιο καλοδιατηρημένα σύνολα ψηφιδωτών από την περίοδο της Μακεδονικής Αναγέννησης.

Προσευχηθήκαμε στην κατανυκτική τέλεση των χαιρετισμών και μετά το πέρας της ακολουθίας περάσαμε απ’ την Λειβαδιά για να  απολαύσουμε βόλτα και φαγητό δίπλα στην Κρύα. Με ηρεμία ψυχής κα πνεύματος  επιστρέψαμε στην πόλη μας.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας,

IMG 6539

Το Σαββατοκύριακο 12,13 Ιανουαρίου ήταν ένα δημιουργικό  διήμερο για την οικογένεια του Λυκείου αφού πραγματοποίησαν μια εκδρομή στο μαγευτικό Τσεπέλοβο όπου συνδύασαν χαλάρωση από τη καθημερινότητα, όμορφες εικόνες από τα χιονισμένα Ζαγοροχώρια, βιωματικό μάθημα Ηπειρωτικών χορών από τον Κωνσταντίνο Βαγγελή,

4

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου το Λύκειο Ελληνίδων επισκέφτηκε τα Τρίκαλα και το Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο που φιλοξένησε το Μύλο των Ξωτικών.