Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.
Time Δευτ.- Παρασκ.: 06:00μμ - 09:00μμ

Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας
Time 22310-22582

ORIENT EXPRESS

Μια παράσταση  που θα μας παρασύρει νοερά να  ακολουθήσουμε το δρομολόγιο του θρυλικού Orient Express, από την Κωνσταντινούπολη  στη Βιέννη, την Βουδαπέστη και το Παρίσι, αλλά και με ενδιάμεσο σταθμό  την Αθήνα.

Οδηγός μας, ο δεξιοτέχνης σολίστας Κυριάκος Γκουβέντας μαζί με την ομάδα των Βιολιστών της Στέγης του Κόσμου, οι οποίοι θα μας ξεναγήσουν  σε ένα μουσικό οδοιπορικό επηρεασμένο από τις μουσικές και τα τραγούδια της φημισμένης αυτής διαδρομής.

Ένα «δρομολόγιο» με βαγόνια τις μουσικές του κόσμου και «ατμομηχανή» την ακωδικοποίητη μαγεία της Ανατολής και τον ανεκτίμητο ήχο των βιολιών.   Ανατολίτικες μελωδίες και τραγούδια της Πόλης, βιεννέζικα βαλς, αργεντίνικα τάνγκο, ισπανικά πάσο ντόμπλε, γαλλικά τραγούδια της Εντίθ Πιαφ, σουίνγκ, πόλκες, ουγγαρέζικους χορούς και τσάρδας, σε ατμόσφαιρα της εποχής του μεσοπολέμου, από το καφέ αμάν ως το καφέ σαντάν.

Συνταξιδιώτες του ο Γιάννης Τσέρτος  στο πιάνο, η Εύη Μάζη και ο Άρης Ντίνας στο τραγούδι, ο Γιάννης Πλαγιανάκος στο κόντρα μπάσσο, ο περίφημος σολίστας Δήμος Βουγιούκας  στο ακορντεόν και ο Βαγγέλης Βοττέας, ο Κώστας Κοκκαλιάρης και ο Νίκος  Μήλας, από την ομάδα «Βιολιστές της Στέγης του Κόσμου»,  χορευτές  του Λυκείου των Ελληνίδων  Λαμίας  και  του γυμναστηρίου Εν κινήσει  και η Φωτεινή  Φύκα.

   Μια συμπαραγωγή του Δήμου Λαμιέων, του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας και της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΛΑ.

ORIENT EXPRESS

ORIENT EXPRESS