Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.
Time Δευτ.- Παρασκ.: 06:00μμ - 09:00μμ

Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας
Time 22310-22582

Το ΛτΕ Λαμίας Διοργανώνει τον Ετήσιο Χορό του την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Το ΛτΕ Λαμίας διοργανώνει τον ετήσιο χορό του την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00, στο «Κτήμα Πασιάκου» και μαζί με χορευτές, γονείς και φίλους θα κόψει και την Βασιλόπιτα του 2020.

Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας  στον Αλμυρο

Ένα μεσημέρι Κυριακής πλημμυρισμένο από ωραία παραδοσιακή μουσική και χορούς, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν αλλά και συμμετείχαν στην εορταστική εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Περιφερειακού Τμήματος Χορού Αλμυρού του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου.

«Σεργιάνι στα Επτάνησα» με το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου και το Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού

Το Λύκειό μας ανταποκρινόμενο με χαρά στην ευγενική πρόσκληση του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου και του Περιφερειακού Τμήματος Χορού Αλμυρού να συμμετάσχει στην εορταστκή εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του 2020, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου θα ταξιδέψει στον Αλμυρό.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας στο ορφανοτροφείο θηλέων!

Μια ακόμη «Χριστουγεννιάτικη στιγμή του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας» στο ορφανοτροφείο θηλέων Λαμίας!

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Οι Χριστουγεννιάτικες στιγμές, θεσμός πλέον για το Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας, ξεκίνησαν με ένα ξεχωριστό γλέντι για όλες τις χορευτικές του ομάδες.

IMG 0330

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ομάδα παιδιών του Λυκείου μας, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κον. Συμεών, τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Θ. Καραΐσκο, τους Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη, κ. Φ. Σπανό και κ. Η. Κυρμανίδη, αντίστοιχα, καθώς και τον Διοικητή του ΚΕΥΠ Ταξίαρχο Α. Περρή.

«Χριστουγεννιάτικες Στιγμές»  2019

Για μια ακόμη χρονιά το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας έγραψε τις δικές του «Χριστουγεννιάτικες Στιγμές», με δημιουργική απασχόληση των παιδιών από τις δασκάλες και τις βοηθούς του Αη Βασίλη.

Τα Χριστούγεννα ζωντανεύουν  στο ΛτΕ Λαμίας την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Ελάτε να ζήσουμε τη χαρά των Χριστουγέννων, μέσα από την ελληνική παράδοση, με παραμύθι, έθιμα, μουσικοκινητική, ευχές, λιχουδιές και εκπλήξεις.!!!

IMG 0042 

Το διήμερο 2-3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία εκδρομή στην ακριτική Αλμωπία (Π.Ε. Πέλλας).Το φθινοπωρινό τοπίο των χωριών Όρμα και Λουτράκι στους πρόποδες του Βόρα (Καϊμακτσαλάν), η επίσκεψη στα ιαματικά Λουτρά σε συνδυασμό με την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της περιοχής ενθουσίασαν τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας.

Όπως επίσης και το βραδινό γλέντι υπό τους ήχους της παραδοσιακής Μακεδονικής ορχήστρας «οι ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΕΣ» και της γκάιντας του Νίκου Μούτσελου.

Να ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση και τη ζεστή φιλοξενία τους κυρίους Πέτρο και Γιάννη Σέλκο καθώς και τον Λαογραφικό Όμιλο «οι Άλμωπες».

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί η μοναδική εμπειρία της επίσκεψης στο Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη-Κέντρο Έρευνας Μάσκας και της γνωριμίας με τον ίδιο τον δημιουργό, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης για την καταγραφή του υλικού και άυλου λαϊκού μας πολιτισμού.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στις κυρίες, μέλη του συλλόγου Φίλων του Εθνογραφικού Κέντρου, Ζωή Βεσυροπούλου και Γιούλη Δήμου για τη φιλοξενία και τον κο Αχιλλέα Τσιάρα για την ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Μουσείο.

1

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου   παιδιά  του Λυκείου με παραδοσιακές  ενδυμασίες  συνοδευόμενα  από την πρόεδρο κ.Κανακίδου και μέλη του Δ.Σ. παρέστησαν στη  δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου.